top of page
Zoeken

Oproep om lid te worden van de nieuwe federale "Wetenschappelijke Klimaatraad"

De Wetenschappelijke Klimaatraad is een nieuw orgaan dat is opgericht bij wet van 15 januari 2024 houdende de organisatie van het federale klimaatbeleid. Deze onafhankelijke instantie is primair verantwoordelijk voor het verstrekken van advies over de voortgang en de financiering van het federale klimaatbeleid. De werkzaamheden van deze Raad worden ondersteund door een Permanent secretariaat, georganiseerd door het Belgisch Klimaatcentrum.


Het Koninklijk Besluit van 18 april 2024 betreffende de oprichting van een Wetenschappelijke Klimaatraad omschrijft de procedure voor de oproep tot kandidaatstelling, de selectie van deskundigen en het functioneren van de Raad. Kandidaten moeten diepgaande expertise kunnen tonen op ten minste een van de gebieden die onder de wet van 15 januari 2024 vallen, namelijk :

-        Wetenschap over klimaatverandering

-        Klimaatrisico's en adaptatie

-        Internationaal, Europees en nationaal klimaatbeleid

-        Economie en financiën

-        Energie en technologie

-        Klimaattransitie (inclusief macro-economische modellen, sociale dimensie en gedragsaspecten)

-        Biodiversiteit en ecosysteemdiensten


Het wettelijke kader, het mandaat en de taken van de Wetenschappelijke Raad, de samenstelling ervan en de modaliteiten voor het indienen van aanvragen en de selectie van deskundigen zijn beschikbaar op :


Aanvragen moeten uiterlijk op 17 september 2024 per e-mail worden ingediend bij de Federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu (selection@health.fgov.be)


 

Commentaires


bottom of page